Tradicionalna XVI sportsko humanitarna manifestacija SPORTSKA BAJKA će se održati 21.septembra 2013 .god. od 11h u Beogradskom Zoo Vrtu, u organizaciji karate klub Nippon i Udruženja za promociju japanske kulture Kizuna.

Manifestacija je usmerena na promociju i razvoj sporta mađu mladima i ima za cilj da na zanimljiv i popularan način uključi što više dece u sport i uputi roditelje na značaj  pravilnog bavljenja sportoma, a podržana je od strane Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda i Kancelarije za mlade.

Inače, ovu humanitarnu manifestaciju, zajedno sa Beogradskim ZOO vrtom organizujemo još od 1997 godine, a ovom prilikom učešće na Sportskoj bajci uzeće rekordan broj sprtova. Tako će na 40 frekventnih mesta u Zoo vrtu biti predstavljeno 40 sportskih radionica: košarka, odbojka, fudbal, džudo, , ritmička gimnastika, atletika, ples, boks, ju jutsa, kendo, iaido, tenis, wind surfing, ronjenje, veslanje, streljaštvo, streličarstvo, stoni tenis, snow board, ragbi, roleri, ninjutsu, biciklizam, karling, mačevanje, karate, aikido, tenis, rukomet, rvanje, šah, balet, dance, irski ples, fitnes, pilates, ekstremni sportovi (freeclimbing, skateboard)

Pored sportskih najmlađe beograđane upoznaćemo i sa 10 edukativnih i kreativnih umetničkih radionica, kao i sa 10 BUDO radionica koje imaju za cilj upoznavanje sa japanskom kulturom i tradicijom – čajna ceremonija, origami, kaligrafija, japanska kuhinja, manga, yukata, zen basta, japanski ples, kandji manikir

Ulaznica u Zoo vrt se toga dana ne kupuje, već se pravi iz srca svih posetilaca u obliku paketića koje treba doneti u Zoo vrt, a koji se sakupljaju na centralnom mestu manifestacije da bi se uručili specijalnim gostima. Humanitarni karakter Sportske bajke se odnosi na decu sa specijalnim potrebama, decu bez roditelljskog staranja beogradskih Domova i decu sa Kosova

Pozivamo svu decu i roditelje da u subotu 21.septembra 2013.g. u 11h dođu u Beo Zoo vrt, i provedu jedan prelepi dan, upoznaju se sa atraktivnim sportovima, kulturom Japana, crtaju, vajaju, pišu, igraju i uživaju u najlepšem mestu u gradu u Zoološkom vrtu!!!

©2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: