XIII NIPPON TOP TEN, međunarodni karate turnir održan je 14.decembra 2013, u SC Voždovac u organizaciji KK Nippon, udruženja za promociju japanske kulture Kizuna i BKS. Nippon top ten se od početka tradicionalno održava u decembru u čast rođenja japanskog cara, sa ciljem da promoviše karate sport i prave vrednosti Bušido kodeksa.
Ovogodišnje takmičenje je održano na 4 borilišta po tačno određenoj satnici. U 10h prvi na borilišta izlaze kata timovi, a zatim nasupaju takmičari u katama pojedinačno. Po završetku nastupa u katama, usledila je ceremonija svečanog otvaranja, postrojavanjem ekipa i intoniranjem japanske i srpske himne. G-din Yuichiro Omori, atase za kulturu japanske ambasade u Beogradu je svečano otvorio XIII Nippon Top Ten, zajedno sa predstavnikom opštine Voždovac Milošem Stojanovićem, koordinatorom opštinskog veća i direktorom KFS g-dinom Predragom Stojadinov. Tokom svečanog otvaranja članovi našeg kluba su po prvi put izveli novu tačku etno karatea, kompilaciju Balkanika, kojom su oduševili sve prisutne goste u hali. Nakon otvaranja, turnir je nastavljen u borbama ekipno i pojedinačno. Specijalni gost turnira je bio Deda Mraz što je posebno obradovalo najmlađe takmičare. Za sve osvajače zlanih medalja pojedinačno organizator je obezbedio i novogodišnje poklon paketiće, koje su donirale firme Medela i Soko Štark.
Na turniru je učestvovalo 44 kluba iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, sa 454 pojedinačnih nastupa i 51 ekipom. Najuspešniji klub u generalnom plasmanu je KK Bar iz Crne Gore sa 25 zlatnih, 13 srebrnih i 12 bronzanih medalja, dok je drugo mesto po uspešnosti zauzeo KK Samuraj iz Beograda sa 14 zlatnih, 7 srebrnih i 8 bronzanih medalja! Domaćini turnira, takmičari KK Nippon osvojili su 16 zlatnih, 7 srebrnih i 10 bronzanih medalja.
Paralelno sa turnirom održana je i izložba „Putevi i tragovi“ Tanje Petrović povodom njenih 35 godina u karateu.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svim čalnovima i roditeljima, prijateljima kluba koji su pomogli organizaciji XIII Nippon Top Tena i postavljane izložbe „Putevi i tragovi“.

REZULTATI TAKMIČARA KK NIPPON:

Zlatne medalje:
1. Popović Lola, kate
2. Ćupović Anja, kate
3. Vešović Jelena, kate
4. Mustur Iva, kate
5. Mustur Iva, borbe pojedinačno i ekipno
6. Marčićev Anđela
7. Nippon kate pionirke (Zoi, Lola, Anja)
8. Nippon kate pionirke (Vera, Iva, Anja)
9. Aranđelović Anja, borbe
10. Stanimirović Milica, borbe
11. Ropret Tara, borbe
12. Savin Marko, kate
13. Belča Dušan, borbe
14. Đurđević Aleksa, borbe
15. Borbe ekipno pioniri
16. Borbe ekipno kadeti

Srebrne medalje:
1. Duhanaj Ivona, kate
2. Aranđelović Anja, kate
3. Đukić Vera, kate
4. Adam Sara, kate
5. Vukićević Nikola, kate
6. Dabetić Radoje, borbe
7. Kraljević Marko, borbe

Bonzane medalje:
1. Đurović Nađa, kate
2. Cvjetićanin Maša, kate
3. Nippon kate pionirke
4. Mihić Miodrag, kate
5. Ropret Matej, borbe
6. Lazović Nikola, borbe
7. Kovačević Nikola, borbe
8. Kolašinac Dimitrije, borbe
9. Borbe ekipno pioniri
10. Borbe ekipno pioniri

©2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: