LIČNA KARTA KLUBA

Karate Klub NIPPON je osnovan 7. marta 1997. godine iz velike ljubavi prema deci i karate veštini sa jedne strane i nezadrživoj potrebi da se znanje prenese na mlade i time ostavi trag u razvoju njihove licnosti i istoriji karate sporta u našoj zemlji.

Od osnivanja Klub je počeo sa radom u tri osnovne škole, na teritoriji Beograda: OŠ Bora Stankovic (Banjica), OŠ Karađorđe (Autokomanda) i OŠ Kralj Petar I (Centar). Prve godine u Klub se upisalo 160 članova, a tokom proteklih godina kroz Nippon je prošlo preko 5.500 dece sa teritorije Beograda, a trenutno ima oko 180 članova.

Sedište Kluba je u OŠ Karađorđe, u ulici Jove Ilića 2, Beograd, dok se sekcije Kluba nalaze u OŠ Marko Oraškovic u Otona Župancica 30 na  Novom Beogradu i OŠ Kralj Petar II Karađorđević, u ulici Marulićeva 8 na Vračaru. Klub upisuje decu uzrasta od tri godine i kroz plan i program rada uključuje veliki broj dece u karate sport, gde sistemom selekcije stvara vrhunske sportiste uz pravilnu sportsku edukaciju ličnosti.

 

MISIJA I VIZIJA

MISIJA je da razvije motoricke, funkcionalne i psihološke sposobnosti dece, kao i da usavršava karate veštinu u tehnickom i taktickom pogledu kod svojih članova. Kroz sistem karate treninga i budo edukacije, razvija se samodisciplina, koncentracija, odgovornost, samopouzdanje tj. ostvaruje se harmonija duha i tela svakog člana Kluba.

VIZIJA je da kroz sistematsko ucenje karate veštine, moralnih i etickih kodeksa, pozitivno uticemo na razvoj celokupne licnosti deteta i stvaranje vrhunskih rezultata.

CILJ

Cilj karate kluba NIPPON je da kroz trenažni proces obuci svoje clanove karate veštinom kao i da kroz proces selekcije omoguci stvaranje vrhunskih sportista i rezultata. Ukljucivanjem velikog broja dece u trenažni sistem postiže se i generalni cilj a to je masovnije ucešce dece u karate sportu, kao i osmišljavanje njihovog slobodnog vremena, odvracanje od negativnih uticaja, pružanje prilike za licno iskazivanje i socijalni razvoj dece kroz druženje i takmicenja, kao i druge oblike stvaralaštva.

 

PROGRAM RADA

Sportska škola 3 – 6 godina
Razvoj opštih motorickih sposobnosti dece
Karate škola 6 – 13 godina
Ucenje osnovnih karate tehnika, ucenicka zvanja
Škola za talente do 14 godina
Napredni program za talentovanu decu
Takmicarska škola
Ucenicka i majstorska zvanja, svi uzrasti
Etno karate
Vežbanje karatea uz etno muziku
Zimski i letnji seminari
Svi uzrasti
Polaganja za zvanja
Svi uzrasti
Škole skijanja, snow board-a i plivanja
Svi uzrasti
Humanitarne aktivnosti

POSLOVNA I RAZVOJNA AKTIVNOST NA PROJEKTIMA

– Saradnja sa sportskim institucijama u zemlji i inostranstvu: Međunarodni Olimpijski Komitet (IOC), Indijska Olimpijska Asocijacija (IOA), Svetska karate Federacija (WKF), Japanska karate Federacija (JKF), Olimpijski Komitet Srbije (OKS), Gradski sekretarijat omladine i sporta, Savez sportova Srbije, Beogradski Karate Savez (BKS), Karate Federacija Srbije (KFS), Opština Voždovac, klubovi…

– Saradnja sa Vladom Republike Srbije: Vlada RS – Savet za ravnopravnost polova, Ministarstvo omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture RS, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo rada i socijalne politike

– Saradnja sa lokalnom samoupravom: Opština Voždovac, Opština Stari Grad, Opština Novi Beograd

– Saradnja sa ambasadama: Japana, Kanade, Indije, Egipta, BiH, Turske, Rusije, SAD…

Treneri KK Nippon

Marija Krstić

Trener

Dejan Pajkić

Trener

Tanja Petrović

Trener

Anja Arsenović

Trener

Brankica Ćurčić

Trener

Nikola Protić

Trener

Tamara Filipović

Trener

Stefan Pavlović

trener
Write a comment:

Your email address will not be published.