LIČNA KARTA KLUBA

Karate Klub NIPPON je osnovan 7. marta 1997. godine iz velike ljubavi prema deci i karate veštini sa jedne strane i nezadrživoj potrebi da se znanje prenese na mlade i time ostavi trag u razvoju njihove licnosti i istoriji karate sporta u našoj zemlji.

Od osnivanja Klub je počeo sa radom u tri osnovne škole, na teritoriji Beograda: OŠ Bora Stankovic (Banjica), OŠ Karađorđe (Autokomanda) i OŠ Kralj Petar I (Centar). Prve godine u Klub se upisalo 160 članova, a tokom proteklih godina kroz Nippon je prošlo preko 5.500 dece sa teritorije Beograda, a trenutno ima oko 180 članova.

Sekcije Kluba nalaze na na Novom Beogradu u OŠ Marko Oraškovic u Otona Župancica 30 (Stari Merkator), u centru World of play and sport u Danila Lekića Španca 31 (Bežanijsla kosa), KUD Abrašević u Resavskoj 76 i u Sportskom centru Voždovac u Crnotravskoj 4.

 

MISIJA I VIZIJA

MISIJA KARATE KLUBA je da razvije motoričke, funkcionalne i psihološke sposobnosti dece, kao i da usavršava karate veštinu u tehnickom i taktičkom pogledu kod svojih članova. Kroz sistem karate treninga i budo edukacije, razvija se samodisciplina, koncentracija, odgovornost, samopouzdanje tj. ostvaruje se harmonija duha i tela svakog člana Kluba

VIZIJA KARATE KLUBA NIPPON je da kroz sistematsko učenje karate veštine, moralnih i etičkih kodeksa, pozitivno utičemo na razvoj celokupne ličnosti deteta i stvaranje vrhunskih rezultata.

CILJ

CILJ KARATE KLUBA NIPPON je da kroz trenažni proces obuci svoje članove karate veštinom, kao i uključivanje velikog broja dece u karate sport, odnosno omasovljenje Kluba kroz otvaranje novih sekcija. Osmišljavanje njihovog slobodnog vremena, odvraćanje od negativnih uticaja, pružanje prilike za lično iskazivanje i socijalni razvoj dece kroz druženje i takmicenja, kao i druge oblike stvaralaštva.

Jedan od glavnih ciljeva je da se posebnim radom i zalaganjem, kroz proces selekcije omoguci stvaranje vrhunskih sportista i rezultata, odnosno stvaranje reprezentativnih kandidata.

PROGRAM RADA

Plan i program rada karate kluba u radu sa članovima sprovodi šest trenera, visoko obrazovanih sportista i sportskih stručnjaka.

Na kraju svakog ciklusa polaže se ispit za zvanje – KYU (učeničko) odnosno DAN (majstorsko zvanje). Položenim ispitom sportista stiče pravo da nosi pojas određene boje.

Program rada se sprovodi po sledećim grupama:

 • Sportska škola 3,5 – 6 godina Razvoj opštih motorickih sposobnosti dece
 • Karate škola 6 – 13 godina Učenje osnovnih karate tehnika, učenička zvanja
 • Škola za talente do 14 godina Napredni program za talentovanu decu
 • Takmičarska škola
 • Učenička i majstorska zvanja, svi uzrasti
 • Etno karate Vežbanje karatea uz etno muziku
 • Zimski i letnji seminari – svi uzrasti
 • Domaći i međunarodni kampovi
 • Polaganja za zvanja
 • Škole skijanja, snow board-a i plivanja – svi uzrasti
 • Humanitarne aktivnosti
 • Projekti
 • Izdavačka delatnost

POSLOVNA I RAZVOJNA AKTIVNOST NA PROJEKTIMA

– Saradnja sa sportskim institucijama u zemlji i inostranstvu: Međunarodni Olimpijski Komitet (IOC), Indijska Olimpijska Asocijacija (IOA), Svetska karate Federacija (WKF), Japanska karate Federacija (JKF), Olimpijski Komitet Srbije (OKS), Gradski sekretarijat omladine i sporta, Savez sportova Srbije, Beogradski Karate Savez (BKS), Karate Federacija Srbije (KFS), Opština Voždovac, klubovi…

– Saradnja sa Vladom Republike Srbije: Vlada RS – Savet za ravnopravnost polova, Ministarstvo omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture RS, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo rada i socijalne politike

– Saradnja sa lokalnom samoupravom: Opština Voždovac, Opština Stari Grad, Opština Novi Beograd.

– Saradnja sa ambasadama: Japana, Kanade, Indije, Egipta, BiH, Turske, Rusije, SAD…

Treneri KK Nippon

Karate trener, Marija Krstić

Marija Krstić

Trener
Karate trener Dejan Pajkić

Dejan Pajkić

Trener

Tanja Petrović

Trener
Karate trener Anja

Anja Arsenović

Trener

Nikola Protić

Trener
Karate trener Tamara Filipović

Tamara Filipović

Trener
Karate trener Stefan Pavlović

Stefan Pavlović

trener