U subotu 14.decembra 2013, u holu SC Voždovac na Banjici održana je izložba „Putevi i tragovi“, povodom proslave jubileja, 35 godina u karateu Tanje Petrović. Tom prilikom izloženi su trofeji, diplome, medalje, zahvanice, priznanja, grbovi …koje je Tanja osvajala tokom 35 godina, kao i njena prva trenerka i patike u kojima je trenirala i spremala se za mnogobrojna takmičenja i osvajanje svetskog karate vrha.

Takođe su prikazana i dva filma, prvi sa delovima iz mečeva tokom njene dugogodišnje karijere, a drugi sa gostovanja u medijima od osamdesetih godina, kao paralela – šta je želela da postigne i šta je ostvarila do sada. Naime, septembra 1978 Tanja je počela da vežba karate u KK Gornji Voždovac, u kome je kao dete, takmičar, stručnjak, funkcioner ostala sve do današnjeg dana. Trenirala je u mnogobrojnim klubovima (Crvena Zvezda, Ktitor, Partizan, Soko Štark…) u kojima je postizala vrhunske rezultate.

U 11.30h počelo je svečano otvaranje izložbe. Učiteljima I prijateljima među kojima su bili: Aleksandra Ivaz (ćerka Tanjinog prvog trenera), Aca Ćirović, Dušan Dačić, Maja Vićovac, Dragoljub Kočović, Predrag Stojadinov, g-din Yuichiro Omiri, ataše za kulturu japanske ambasade u Beogradu, Predrag Peruničić državni sekretar za sport, Vuk Rašović, Zečević novinar, Zoran Vukailović, Slađana Stojković, Rifat Mujanović, Teodor Rajić, Nenad Koropanovski, Bojana Marković I mnogim drugima uručivanjem plaketa izrazila je duboku zahvalnost I poštovanje, za podršku koju su joj pružili tokom proteklih 35 godina!

© 2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: