Zbog najave loših vremenskih uslova tokom predstojećeg vikenda najavljena manifestacija SPORTSKA BAJKA održaće se u subotu 15. juna 2013. godine u Zoo vrtu na Palicu!!!

Sportska Bajka je tradicionalna manifestacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Subotice i Kancelarije za mlade a usmerena je na promociju i razvoj sporta mađu mladima i ima za cilj da na zanimljiv i popularan način uključi što više dece u sport i uputi roditelje na značaj pravilnog bavljenja sportom. Prijatelji manifestacije su Reciklenko, JTI i Helkel.
Ovo je prvi put da će se Sportska Bajka održati van Beograda, sa ciljem da promoviše sport, tradiciju i kulturu Japana u Srbiji. Tako će na 32 frekventna mesta u Zoo vrtu na Paliću biti predstavljene 32 sportske radionice. Za svako učešće dece u pomenutim radionicama predviđene su nagrade i pokloni, kao i besplatno mesečno članstvo u izabranom sportu.

Uporedo sa manifestacijom Sportska bajka održaće se deo projekta BUDO PARK 2013 god. koji se odnosi na zbližavanje srpske i japanske kulture kroz Budo radonice. Tom prilikom će se svi posetioci Zoo vrta i građani Subotice upoznati sa 7 japanskih običaja: origami, kaligrafija, manga crtanje, čajna ceremonija, japanski ples, zen bašta i yukata. Cilj svih radionica je da u interakciji kulture, umetnosti i sporta, razvijemo kreativnost i stvaralaštvo kod dece, aktivni stil života i upoznavanje sa japanskom kulturom i običajima .

Humanitarni karakter Sportske bajke u Subotici se odnosi na decu sa autizmom i decu sa specijalnim potrebama. Ulaznica u Zoo vrt se toga dana ne plaća, već se pravi iz srca svih posetilaca u obliku paketića koje treba doneti u Zoo vrt i koji se skupljaju na centralnom mestu manifestacije da bi se uručili specijalnim gostima.

DECO, RODITELJI, LJUBITELJI SPORTA I JAPANSKE KULTURE DOĐITE U SUBOTU U 11H U ZOO VRT NA PALIĆU I PROVEDITE JEDAN DIVAN DAN DRUŽEĆI SE SA SPORTISTIMA, VEŽBAJUĆI I UČEĆI!!!
BUDITE HUMANI – PONESITE PAKETIĆ ZA DECU SA SPECIJANIM POTREBAMA!!!

sportska-bajka-2013-palic

© 2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: