Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da će se XIX međunarodni karate turnir NIPPON TOP TEN – TROFEJ VOŽDOVCA održati u nedelju 15. decembra 2019. godine u SC “Voždovac”. NIPPON TOP TEN se tradicionalno organizuje u decembru povodom slave opšine Voždovac Sv. Andreja i u čast rođenja japanskog cara. Organizator turnira je KK Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture Kizuna, pod pokroviteljstvom opštine Voždovac i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Svečano otvaranje turnira počinje u 12h intoniranjem himne Srbije i Japana, govorom predstavnika ambasade Japana, grada Beograda i opštine Voždovac. Prigodnim pratećim programom etno karatea uz srpsku i japansku muziku specijalni gosti otvoriće XIX Nippon Top Ten. Ipak najveća sreća za najmlađe takmičare turnira je dolazak Deda Mraza koji će svim učesnicima deliti slatke poklone i paketiće.

Kroz implementaciju sporta i kulturnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti predviđeno je da se održi i veliki broj Budo radionica u organizaciji Udruženja Kizuna i u saradnji sa japanskom ambasadom. Svim posetiocima omogućićemo upoznavanje sa japanskom kulturom I tradicijom kao i približavanje borilačkih veština deci i omladini u radionicama mange, kaligrafije i origami.

Ne izostaje ni humanitarni aspekt, radionica “Sportski čiviluk – ako imaš donesi ako nemaš odnesi” predstavlja razmenu sportske borilačke opreme, gde će posetioci moći da ostave svoje sportske stvari koje im više ne trebaju a zauzvrat da uzmu korišćene koje je neko drugi ostavio na čiviluku.

Poziv i raspored turnira možete da preuzmete ovde.

© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: