Tanja Petrović - Fakultet za sport

Tanja Petrović, nekadašnja svetska šampionka u karateu i istaknuti sportski radnik i humannitarac bila je gost na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Proslavljena sportistkinja održala je predavanja na predmetu Teorija sporta iz prve godine kod prof. dr Vladimir Koprivice. Prisustvovao je veliki broj studenata, koji su imali priliku da uživaju u neobičnoj i uzbudljivoj priči.

Tanja Petrović je govorila prvo o svom sportskom putu, kako je počela, gde je nalazila motivaciju, koje su bile prepreke, šta je to što sportistu čini vrhunskim. Podsetila je na svoje učitelje i mentore i posebno je pričala o japanskoj kulturi i poštovanju protivnika i samog sebe.

I kada je završila sportsku karijeru, Tanja je ostala u sportu. Pokrenula je veliki broj akcija, među kojima je možda najpoznatija Sportska bajka u zoološkom vrtu. Najveći deo predavanja bio je posvećen tome kako sport utiče na razvoj od deteta do čoveka. Vrhunski rezultati su samo jedan od segmenata tog putovanja, koje na kraju formira, pre svega kvalitetnu osobu.

„Tanja Petrović je žena ogromne pozitivne energije. Sportista, pedagog, humanitarac, majka šampiona, u najkraćem pripadnik društvene elite Srbije, koja je izuzetno cenjena u inostranstvu. Uživao sam u njenoj priči, a posebno mi je drago što su studenti aktivno učestvovali i postavljali pitanja. Tanjin dolazak je bio pun pogodak i zahvalan sam joj što je bila naš gost“ istakao je prof. dr Vladimir Koprivica.

©2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: