Na inicijativu Udruženja državnih reprezentativaca Srbije, a uz pomoć Udruženja za tržišne komunikacije (UEPS), pokrenut je Fond za pomoć mladim sportistima. Danas je u školi Art i Media održana prezentacija Fonda, kojoj su prisustvovali mnogobrojni zaslužni sportisti naše zemlje, predstavnici I profesori Fakulteta sporta I fiz.vaspitanja, treneri, profesori fizičkog vaspitanja I mnogi gosti iz oblasti sporta I medija. Tom prilikom prikazan je kraći film I izneti podaci koji govore da je trenutno u Srbiji preko 1000 nezaposlenih profesora fizičkog vaspitanja, još vise nezaposlenih sportskih trenera, preko 1000 neuređenih sportskih igrališta I terena na kojima bi se stvarali budući šampioni, a najviše dece, malih sportista koji nemaju ni osnovne uslove za trening!

Izuzetna cast pripala je malim članicama KK Nippon da u uvodnom delu svečanog otvaranja, pod nazivom “Ima nade”, tačkom iz programa Etno karatea “Balkanika”, zajedno sa malom ritmičarkom iz SK Ritam, prisutnima približe ideju I cilj pokretanja Fonda za pomoć mladim sportistima.

Inače, naše takmičarke su u prepodnevnim satima nastupale I na karate takmičenju, osvojivši 3 zlatne, 1 srebnu I 1 bronzanu medalju, što je najbolji pokazatelj da mali sportisti imaju volju, snagu I duh, a za velike rezultate im je ipak potrebla pomoć “starijihi iskusnijih” kolega!

Ponosni smo na vas male Nipponke!:)))

© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: