Još jedna divna nedelja je za nama! Održan je XIX tradicionalni međunarodni karate turnir NIPPON TOP TEN – Trofej Voždovca! Sala SC Voždovac je već od 8h počela da se puni decom u belim kimonima sa crvenim i plavim pojasevima! Kao i svake godine i ovaj Nippon Top Ten započeo je u 9h Treningom Šampiona koji je vodio Kostas Papadopoulos iz Grčke! Nakon najave delegata Karate federacije Srbije u 10h na borilišta su izašli prvi takmičari i to u katama ekipno, a zatim i pojedinačno.

Dolazak Deda Mraza je izazvao oduševljenje i radost među svim posetiocima turnira, toliko da je jednog trenutka i takmičenje zaustavljeno! Deda Mraz se zajedno sa Tanjom družio sa decom, deleći im slatke poklone, paketiće i uživajući u dečijoj radosti i osmesima.

U 12.20h uz fanfare i pozdravni govor organizatora turnira Tanje Petrović i voditelja Darka Panovića, počelo je svečano otvaranje! Nakon intoniranja japanske i srpske himne, voditelji su reč dali načelnici Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda g-đi Vesni Zirić koja je zvanično otvorila XIX NIPPON TOP TEN!

Tema ovogodišnjeg turnira je bila etička i moralna vrednost Bušido kodeksa ODANOST – LOYALTY. Tim povodom defile učesnika turnira prikazan je izlaskom svih trenera sa jednim članom kluba, kao i predstavljanjem članova i bivših takmičara KK Soko Štar koji se u čast karatea i svog trenera g-dina Zečevića okupljaju jednom godišnje, dolazeći sa raznih strana sveta!
Izuzetno smo ponosni što je zvanično objavljena buduća saradnja između Sportske gimnazije SPORTIUM i KK NIPPON u vezi sa besplatnim gimnazijskim školovanjem najodanijeg i najvrednijeg člana karate kluba. Osnivač sportske gimnazije SPORTIUM prof dr Ivanka Gajić svečano je uručila besplatno četvorogodišnje školovanje Anji Ćupović, balkanskoj šampionki u katama, prvakinji države i pomoćniku trenera. Završetak svečanog otvaranja je obeležen jedinstvenim programom etno karatea, ovoga puta učešćem članova karate klubova Žandarmerija i Čukarica, kao i programom parakaratea članova KK Evropa i njihovog trenera Livijus Bunde. Novom tačkom etno karatea mali i veliki Nipponci su demonstrilali ljubav i odanost karateu i svojim učiiteljima.

Odjavom voditelja programa, takmičenje je nastavljeno u disciplini borbe ekipno i pojedinačno.

KK Nippon – organizator svih dosadašnjih turnira i ove godine se potrudio da pomeri granice i omogući učesnicima, takmičarima i trenerima, kao i posetiocima više od uobičajenog karate turnira – 5 borilišta za takmičenje u katama sa po 5 sudija, kao i 6 borilišta za takmičenje u borbama. Posetioci su mogli da na dva velika LED ekrana prate program turnira i uživaju u kratkim filmovima sa prethodnih takmičenja, zanimljivih putovanja i manifestacija kluba.

Izreka Ako imaš donesi – ako nemaš odnesi je od prošle godine zaživela u okviru akcije Sportski čiviliuk koja je prvi put pokrenuta prošle godine. Ove godine akcija je imala veliko interesovanje. Mladi sportisti su još jednom pokazali da su veliki ljudi i svojim doprinosom u sportskoj opremi su pomogli svojim drugarima iz kosovskih enklava!

Ovogodišnji turnir je obeležila je još jedna humanitarna akcija – NIKOLINA NA NOGE! Obezbeđen je poseban štand na kojem su posetioci su u skladu sa svojim mogućnostima dali prilog za lečenje male Nikoline, a za uzvrat su na poklon dobijali knjigu kluba „Nippon raste sa nama“.

Na XIX Nippon Top Tenu je bilo 609 nastupa takmičara iz 54 kluba iz Grčke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Ntitulu najuspešnijeg kluba poneli su članovi KK Žandarmerija. Najuspešnija takmičarka u borbama je bila Seratić Natalija (KK Kula), nauspešniji takmičar u katama je Hatežić Saša (KK Arena) dok je pehar za najmlađeg učesnika turnira poneo Radulović Uroš (KK Bor).

Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost pokrovitelju našeg turnira, Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i prijateljima koji su omogućili da još jedan Nippon Top Ten bude odlično organizovanobojen osmehom dece, takmičara, a to su kompanije PROINTER, ŠTARK doo, JAFFA doo, APOLO ŠTAMPARIJA, CVETEX, VUJIĆ VODA, BEO ZOO VRT, PRIRODNJAČKI MUZEJ U BEOGRADU I MUZEJ ILUZIJA.

Svim klubovima i prijateljima se zahvaljujemo na učešću!

Čekamo vas i sledeće godine na jubilarnom XX NIPPON TOP TENu!

© 2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: