Gostoprimstvo organizatora jednog od najboljih turnira u Sloveniji, Postojina open, bilo je fenomenalno!

Šest tatamija, preko 600 takmičara iz Mađarske, Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Takmičari su, u odnosu na uzrasne kategorije, za sva prva mesta dobijali pehare i nagrade od plišanih igračaka do ozbiljnih usisivača za kuću. 🙂

Tokom takmičenja za sve učesnike je bila obezbeđena voda i kafa a na kraju smo se družili uz gulaš iz kazana sa kolačima i tortom. Posle ovakvog dozivljaja gostoprimstva i paznje posvecene svim trenerima, roditeljima i takmicarima, ne cudi sto smo iz sale bili ispraceni sa narodnim kolom iz Srbije! Naši takmičari su imali ozbiljnu konkurenciju u svojim grupama, u proseku 15 prijavljenih takmičara po godištu, ali sjajna deca čine naš Nippon još srećnijim. Ponašanje, vaspitanje, poštovanje i ozbiljnost u izvršavanju zadataka naših Nipponaca su za primer svima.

Rezultate u tim uslovima onda i nije teško napraviti. Motivacija i međusobna podrška svih članova Nippona je pokretačka snaga našeg kluba. Sada već tradicionalna uloga neumornih roditelja koji “ginu” da bi organizacioni deo ekspedicije u lov na dobre rezultate bio obezbeđen i siguran, predstavlja jedinstveni trougao uspeha trener – takmičar- roditelj!

Čestitamo jos jednom organizatorimo međunarodnog tradicionalnig turnira POSTOJINA OPEN i ponosimo se našim takmičarima, roditeljima i trenerima koji su ugradili sebe u zajedničke rezultate:

KATE

Mila Đoković – I mesto
Veljko Banjalučkić – I mesto
Ekipno devojčice – I mesto
Tanja Petrović – I mesto
Una Momčilović – II mesto
Strahinja Pešić – III mesto
Valentina Kojić – III mesto
Mila Kopcok – III mesto

Sjajne nastupe i pobede u I kolu su imali i Memišić Arsenije i Dunja Sibinac, ali su kasnije zaustavljeni od iskusnijih takmičara.ž

Veliki napredak od takmičenja do takmičenja prikazuju Jovanović Zorana i Jovanović Predrag u borbama, gde su imali priliku da rade sa finalistima, najboljim takmičarima turnira u prvom kolu. U repasažu nisu uspeli da se domognu medalje ali iskustvo, tehnika i primetan napredak u načinu borbe naših takmičara je prava nagrada sa turnira.

Idemo dalje! Samo Nippon može to!

Da dodamo još i da uvek na našim putovanjima sprovodimo i sportsko edukativni program Uči i Vežbaj, pa smo posetili Postojnsku jamu i Pređamski grad u Sloveniji a danas Nipponci idu u Italiju da posete dvorac Mira Mare, obiđu Trst i pravoslavnu crkvu u Trstu.

Naša deca uče o istorijskim i kulturnim znamenitostima svakog mesta putem kvizova, asocijacija, vodica, brošura i razgovora. LEARN&PRACTICE!

© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: