Prošli vikend je za mnoge bio običan, bili su lepi, sunčani, slobodni dani za druženje, kafu, šetnju… U Nipponu se bas radilo. Ali jedan događaj zavrednuje posebnu pažnju, ne samo nas iz Nippona, vec celog društva! Naše dete, Aleksandar Maričić, završio je master na KEMBRIDžU, smer Ekonomija i juče mu je zvanično uručena diploma!

Ovaj nasmejani “decak” je pre 18 godina dosao u Nippon sportsku skolicu sa ogromnom željom da vežba karate. Privukao ga je izazov da otkrije nepoznato da upozna misteriozni svet borilačkih veština! Sam se spremao za treninge, sam dolazio, uporno vežbao, učestvovao na kampovima, seminarima, osvajao pojaseve I počeo da se takmiči! Pozitivnom energijom I simpatičnim dečijim kjajem privlačio je pažnju ne samo nas trenera već i sudija. Počele su i prve medalje, postolja, bio je standarni deo našeg etno karate tima. Roditelji su ga nenametljivo pratili, uvek podržavali I bodrili. Položio je za crni pojas I time zaokružio jednu etapu karate života!

Po završetku srednje škole odlučuje da dalje školovanje nastavi u Londonu. Konkuriše i upisuje ROYAL HOLLOWAY UNIVERSITY (mnogima poznat po filmu Hary Potter 😊) smer BSc ECONOMICS.
Dve godine je bio proglašen za studenta generacije, a njegovo ime je ispisano na tabli na ulazu u Fakultet.

Počele su da stižu I prve ponude za nastavak školovanja na najprestižnijim fakultetima. Aca se ipak opredeljuje za Kembridž! Na smer Ekonomije I finansije primaju samo 30 studenata iz celog sveta, a apliciralo je 4.500 studenata! Samo 1% šanse da budes primljen! I POLOŽIO JE!!! Magistrirao je na programu MPhil in ECONOMICS I zvanično juče mu je uručena diploma!

Od dečaka od sedam godina sa najvećom dilemom “Ne znam da li da idem na takmičenje u Sopot ili sa mamom u Kinu? 😊” izrastao je u neverovatnog mladog čoveka, koji sa 23 godine može da vidi svoju budućnost! Ona izgleda fenomenalno!

A za nas je nabitnije da je tu, deo nas, deo Nippona, da svako leto provodi sa nama na kampu na Srebrnom jezeru! Možete ga videti I na svakoj Sportskoj Bajci, trči, pomaže, nosi klupe, organizuje. Imaćete priliku da ga upoznate I na Nippon top Tenu, jer do sada ni jedan nije propustio!!!

Svoje slobodne dane planira po kalendaru Nippona!

Naši mali nipponci imaju na koga da se ugledaju!

Aco, možda će ti Srbija tek reći hvala, ali mi smo to već uradili! VOLIMO TE PUNO!

© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: