Zamislite šta sve može da se desi za 45 sati? Putovanje, Rijeka, međunarodni karate turnir, plaža, šetnja, šoping, restoran, trening, upoznavanje novih ljudi, druženje, noćenje u divnoj kući, susreti sa prijateljima i dobar provod.
 
Sve je to uradila musketarska ekipa Nippon i “usput” osvojila 8 odličja za Srbiju i svoj klub na međunarodnom turniru Tad Cup – Memorial Adegisto Sodero u Rijeci, prošlog vikenda u Hrvatskoj
 
Da počnemo od borbaša:
 
1. Jana Lazarević – ZLATO, izvanredna konkurencija, u dva meča do finala pobeđuje 8:0 i 1:0 da bi u finalu pobedila sa 5:0. Odličan nastup, bez izgubljenog poena.
2. Zorana Jovanović nastupila je u starijoj uzrasnoj kategoriji i imala dva meča sa dobrim protivnicama pa će joj ovo međunarodno iskustvo mnogo pomoći da usavrši svoje znanje u karateu.
3. Posle prve pobede u poslednjim sekundama, Predrag Jovanović je zaustavljen u drugom mecu od takmičara iz Hrvatske. U konkurenciji italijanskih, slovenačkih i hrvatskih takmičara, Predrag je pokazao borbenost i dobru spremnost, a iskustvo će pomoći da se uvežbaju nove kombinacije i tehnike.
 
Iznenađenje koje su nam priredili mali Nippon kataši je ogromno! 
 
Svi su takmičenje shvatili kao veliki izazov, pripremali se u klubu kao da idu na svetsko prvenstvo, jedan drugog bodrili i pobeđivali dajući celoj ovoj priči jos jednu notu dobre, zdrave konkurencije i motivacije da budu još bolji. Radili su sa hrvatskim, italijanskim i slovenačkim takmicarima i pokazali izuzetan nivo spremnosti i tehničke pripremljenosti.
 
1.Mila Đoković- zlato
2.Una Momčilović- zlato
3.Mila Kopčok-zlato
4.Veljko Banjalučkić-zlato
5. Strahinja Pešić-srebro
6.Valentina Kojić- srebro
7. Kata tim pionirke (Mila K, Valentina, Una )-bronza
 
Posebna zahvalnost ide roditeljima Nippona za podršku u radu i organizaciji putovanja. Nije bilo lako, ali trud se uvek isplati. Ostvareni su novi kontakti, dogovoreni novi susreti, seminari i takmičenja, deca su upoznala čuvena imena svetskog karatea i stekli nova poznanstva. Organizacija takmičenja je bila odlična i nivo i kvalitet izvodjenja borbi i kata izuzetan. Drugi regioni i zemlje učesnice su donele novo iskustvo za sve nas.
 
Zavrsavamo uzvestaj sa 5 zlatnih, dve srebrne, jednom bronzanom medaljom i odličnim nastupima naših takmicara, izuzetnim domaćinima, Mišom Berakom i Robertom Sodero, požrtvovanošću naših Nippon roditelja i fenomenalnim stručnim timom Nippona koji je pripremio i uvežbao takmičare i organizovao ovo divno putovanje na međunarodni turnir u Rijeku.
 
Stručni tim KK NIPPON
© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: