U subotu 30.11.2014. u hali Sport Eko u Beogradu, odrzano je Prvenstvo Srbije za kadete, juniore i ml. seniore. Plasman na drzavno Prvenstvo ostvarilo je 5 takmicara Nipona u pojedinacnoj konkurenciji, i jedan ekipno. Niponci su osvojili 4 medalje, i to 2 zlatne i 2 bronzane:

– Ropret Tara – juniorke +59 kg, I mesto
– Kraljevic Marko – kadet +70kg, III mesto
– Kovacevic Nikola – kadet -52kg, III mesto
– Tim juniorke (Dabovic, Ropret) – I mesto

Najuspesniji takmicar Nippona bila je Ropret Tara, sa osvojene dve zlatne medalje, pojedinacno i ekipno. U sastavu zenske juniorske ekipe u borbama, nastupile su samo dve takmicarke, Dabovic Jana i Tara, sto im je u startu otezalo put do zlata, jer su sve meceve morale da pobedjuju! Devojke su bile izuzetno motivisane, borile se za svaki poen i zasluzeno osvojile zlato!
Kraljevic Marko je u svojoj kategoriji pobedio 3 meca, ali je u polufinalu je izgubio minimalnom razlikom. U repasazu uspeo da se domogne medalje i osvoji zasluzeno III mesto!
Kovacevic Nikola je takodje u repasazu, izuzetnim naporom osvojio bronzanu medalju. Pored navedenih takmicara, na Prvenstvu je nastupio i Ivanovic Marko – kadet -52kg, koji nazalost ostao bez medalje.
Takodje muski kadetski tim u borbama u sastavu Kovacevic, Beciric, Kraljevic i Ivanovic je ovoga puta bez medalje.

©2024 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: