Danas je u završen Balkanski šampionat za decu, kadete, juniore i ml. seniore koji se održavao u Kragujevcu 29/30/31. marta 2013.godine. Na šampionatu je učestvovalo 16 zemalja i preko 1700 takmičara.

Iz KK Nippon boje reprezentacije Srbije je branili su:

  • Marjanović Aleksa (2002.) borbe pojedinačno kat. – 35,
  • Bećirić Jovan (1999) borbe pojedinačno kat. – 70,
  • Ropret Tara kadetkinja, borbe ekipno.

Aleksa i Jovan su nastupili prvog dana takmičenja. Aleksa je prvo kolo bio slobodan, u drugom je pobedio takmičara iz Grčke, dok je u trećem izgubio od takmičara iz Turske. U repasažu, borbi za treće mesto, pobedio je takmičara iz Bosne i Hercegovine. Iako je ceo meč vodio, nažalost, medalju je u poslednjim sekundama izgubio od takmičara iz C. Gore. Jovan je takođe bio slobodan prvo kolo, u drugom je izgubio od takmičara iz Turske. U repasažu je u veoma neizvesnom meču, u poslednjim sekundama izgubio je za treće mesto rezultatom 1:0. Danas je u borbama ekipno, kao član kadetsko/juniorske reprezentacije nastupila Ropret Tara. Devojke su prvo kolo bile slobodne, u drugom kolu savladale reprezentaciju Crne Gore, dok su u borbi za finale u trećem kolu pobedile izuzetno dobru reprezentaciju Mađarske.

U pauzi pred finalni meč sa Turskom, odlično su se psihički pripremile i u jednom od najzanimljivijih finala savladale Turkinje rezultatom 2:1 i tako donele jedno od zlatnih medalja našoj reprezentaciji.

Čestitamo svim reprezentativcima Srbije, svim klubovima čiji su članovi izborili učešće na šampionatu i želimo im da i dalje, sa još vise uspeha ostvaruju odlične rezultate!!!

© 2023 Karate klub Nippon Beograd. Sva prava zadržana.

Pratite nas: