LIČNA KARTA KLUBA

Karate Klub NIPPON je osnovan 7. marta 1997. godine iz velike ljubavi prema deci i karate veštini sa jedne strane i nezadrživoj potrebi da se znanje prenese na mlade i time ostavi trag u razvoju njihove licnosti i istoriji karate sporta u našoj zemlji.

Od osnivanja Klub je počeo sa radom u tri osnovne škole, na teritoriji Beograda: OŠ Bora Stankovic (Banjica), OŠ Karađorđe (Autokomanda) i OŠ Kralj Petar I (Centar). Prve godine u Klub se upisalo 160 članova, a tokom proteklih godina kroz Nippon je prošlo preko 5.500 dece sa teritorije Beograda, a trenutno ima oko 180 članova.

Sekcije Kluba nalaze na na Novom Beogradu u OŠ Marko Oraškovic u Otona Župancica 30 (Stari Merkator), u centru World of play and sport u Danila Lekića Španca 31 (Bežanijsla kosa), KUD Abrašević u Resavskoj 76 i u Sportskom centru Voždovac u Crnotravskoj 4.

 

MISIJA I VIZIJA

MISIJA KARATE KLUBA je da razvije motoričke, funkcionalne i psihološke sposobnosti dece, kao i da usavršava karate veštinu u tehnickom i taktičkom pogledu kod svojih članova. Kroz sistem karate treninga i budo edukacije, razvija se samodisciplina, koncentracija, odgovornost, samopouzdanje tj. ostvaruje se harmonija duha i tela svakog člana Kluba

VIZIJA KARATE KLUBA NIPPON je da kroz sistematsko učenje karate veštine, moralnih i etičkih kodeksa, pozitivno utičemo na razvoj celokupne ličnosti deteta i stvaranje vrhunskih rezultata.

CILJ

CILJ KARATE KLUBA NIPPON je da kroz trenažni proces obuci svoje članove karate veštinom, kao i uključivanje velikog broja dece u karate sport, odnosno omasovljenje Kluba kroz otvaranje novih sekcija. Osmišljavanje njihovog slobodnog vremena, odvraćanje od negativnih uticaja, pružanje prilike za lično iskazivanje i socijalni razvoj dece kroz druženje i takmicenja, kao i druge oblike stvaralaštva.

Jedan od glavnih ciljeva je da se posebnim radom i zalaganjem, kroz proces selekcije omoguci stvaranje vrhunskih sportista i rezultata, odnosno stvaranje reprezentativnih kandidata.

PROGRAM RADA

Plan i program rada karate kluba u radu sa članovima sprovodi šest trenera, visoko obrazovanih sportista i sportskih stručnjaka.

Na kraju svakog ciklusa polaže se ispit za zvanje – KYU (učeničko) odnosno DAN (majstorsko zvanje). Položenim ispitom sportista stiče pravo da nosi pojas određene boje.

Program rada se sprovodi po sledećim grupama:

 • Sportska škola 3,5 – 6 godina Razvoj opštih motorickih sposobnosti dece
 • Karate škola 6 – 13 godina Učenje osnovnih karate tehnika, učenička zvanja
 • Škola za talente do 14 godina Napredni program za talentovanu decu
 • Takmičarska škola
 • Učenička i majstorska zvanja, svi uzrasti
 • Etno karate Vežbanje karatea uz etno muziku
 • Zimski i letnji seminari                      Svi uzrasti
 • Domaći i međunarodni kampovi
 • Polaganja za zvanja
 • Škole skijanja, snow board-a i plivanja Svi uzrasti
 • Humanitarne aktivnosti
 • Projekti
 • Izdavačka delatnost

POSLOVNA I RAZVOJNA AKTIVNOST NA PROJEKTIMA

– Saradnja sa sportskim institucijama u zemlji i inostranstvu: Međunarodni Olimpijski Komitet (IOC), Indijska Olimpijska Asocijacija (IOA), Svetska karate Federacija (WKF), Japanska karate Federacija (JKF), Olimpijski Komitet Srbije (OKS), Gradski sekretarijat omladine i sporta, Savez sportova Srbije, Beogradski Karate Savez (BKS), Karate Federacija Srbije (KFS), Opština Voždovac, klubovi…

– Saradnja sa Vladom Republike Srbije: Vlada RS – Savet za ravnopravnost polova, Ministarstvo omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture RS, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo rada i socijalne politike

– Saradnja sa lokalnom samoupravom: Opština Voždovac, Opština Stari Grad, Opština Novi Beograd

– Saradnja sa ambasadama: Japana, Kanade, Indije, Egipta, BiH, Turske, Rusije, SAD…

Treneri KK Nippon

Marija Krstić

Trener

Dejan Pajkić

Trener

Tanja Petrović

Trener

Anja Arsenović

Trener

Brankica Ćurčić

Trener

Nikola Protić

Trener

Tamara Filipović

Trener

Stefan Pavlović

trener