• Budo Park

  Dođite na veliku pijacu sporta, kreativnih i BUDO radionica!

  Budo Park

  PONOVO RADI BUDO PARK!

  Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da su Udruženje za promociju japanske kulture KIZUNA I karate klub NIPPON  dobili jedinstvenu  priliku da opet na Adi Ciganliji u prirodnom okruženju  izgrade I organizuju BUDO PARK kao jedinstveno mesto gde se susreće japanska kultura, tradicija, običaji I veštine.

  Predviđeno je da se letnje programske aktivnosti  u Budo parku sprovedu od 15. juna do 31.avgusta 2013.god.  zajedno sa vikendima septembra. Raspored rada svih radionica ce biti objavljen  na sajtu I fejsbuk stranici Udruženja Kizuna I KK Nippon, za svaki mesec posebno. Za vreme kiše Budo Park neće  raditi.

  Kroz implementaciju borilačkih veština i sporta, kulturnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti usmerenih na široku populaciju korisnika različitog uzrasta, predviđeno je da se održi veliki broj Budo I sportskih radionica u skladu sa ciljem, a to je upoznavanje i približavanje borilačkih veština deci i omladini i upoznavanje svih zainteresovanih  sa japanskom  kulturom I tradicijom . Pored održavanja treninga kulturnih I kreativnih radionica, u Budo parku je moguće organizovati i niz raznih dešavanja kao što su: takmičenja, predavanja, radionice, animacije za decu, video projekcije, seminari, performansi.
  budo1

  Budo radionice: Origami, Kaligrafija, Ceremonija ispijanja čaja, Japanski jezik, Manga, Kultura Japana, Suši, Uređenje vrta, Ikebana, Bonsai, Yukata, Japanska moda Harađuku, Zen radionica, Japanski ples, Kanđi manikir, Japansko pozorište I književnost, Japanski filmovi, Arhitektura Japana, Pravljenje video igrica.

  Sportske radionice: Karate, Džudo, Aikido, Iaido, Kendo, Ju jutsu, Ninjucu, Nun chake, Kobudo, Joga, Tai chi,     Kung fu, Tea kwon do, Brazilski jiu jutsu, Kapuera, Mačevanje.
  budo3

  Manifestacije: Jun- Tajne istočnjačke kuhinje (spremanje I prezentacija japanske I istočnjačke hrane na otvorenom uz mogućnost degustacije, Jul –Tourou Nagashi (puštanje papirnatih lampiona niz reku u znak pomena na nastradale povodom katastrofalnih događaja u Japanu 2011.god, Avgust – Senbazuru Hiljadu Ždralova (pravljenje I izložba 1000 papirnatih ždralova kao simbol mira u svetu, a  povodom tragedije u Nagasakiju I Hirošimi ), Septembar- Matsuri no mitshi (letnji festival)

  Obzirom na pogodnosti koje Budo park pruža velika je zainteresovanost klubova i različitih borilačkih veština i sportova za korišćenje Budo parka.budo2

  Tribine I predavanja: Etika I moral Bushido kodeksa, Književnost Japana, Tradicionalna I moderna arhitektura Japana, Mitologija Japana

  S obzirom da je Ada Ciganlija najposećenije mesto u gradu tokom leta gde dnevno prođe oko 80.000 ljudi (vikendom još više), smatramo da bi organizacija predavanja, radionica I  treninga različitih klubova, saveza I udruženja, kao I prikazivanje  zanimljivih promocija klubova tokom leta omasovila borilačke veštine I uključilo decu I omladinu u kreativno I osmišljeno sprovođenje vremena.

  Pokrovitelji projekta BUDO PARKA su Ministarstvo omladine I sporta, Kancelarija za mlade I gradski sekretarijat za omladinu I sport.

  Ključne reči:  Druženje – Učenje – Zabava – Sport – Kreativnost – Zen!

  Molimo sve zainteresovane klubove, udruženja, saveze, institucije i pojedince, da  ukoliko imate  pitanja, predloge ili želite da rezervišete termine za svoje aktivnosti, kontaktirate  organizatore:

  Tel – 011/3981 759 –  060/3981 –759 –  060- 303 7809 – 060 0328 746

 • Best Women

  Izbor za damu karatea

  Best Women

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin elementum mi ut tortor convallis accumsan. Mauris ullamcorper mi quis risus interdum, et elementum neque lacinia. Morbi vel justo libero. Maecenas venenatis, erat ut commodo ullamcorper, enim diam eleifend nibh, ac pretium libero turpis eget ipsum. Nulla eu diam id neque varius vestibulum. Maecenas venenatis commodo velit, non viverra urna accumsan a. Vivamus volutpat velit non cursus mattis. Nullam consectetur nibh ut rutrum commodo. Nam augue neque, elementum eget porta vitae, vestibulum at odio. Pellentesque lacinia interdum dolor et vulputate.

 • Nippon Top Ten

  Nippon Top Ten se tradicionalno organizuje u čast rođenja japanskog cara.

  Nippon Top Ten

  Poštovani prijatelji karate kluba Nippon!

  Želim da vas pozdravim u ime karate kluba Nippon koji ove godine proslavlja svoj jubilej, 15 godina postojanja. KK Nippon je osnovan 07.03.1997.god. i počeo sa radom septembra iste godine. Cilj nam je bio da uključimo što više dece u karate i da im prenesemo naša znanja, iskustva i vrednosti koje karate kao tradicionalna borilačka veština i sport nosi u sebi. Kroz klub je prošlo oko 4.700 dece, osvojeno  je puno medalja, upoznali smo mnogo zemalja, ali najvredniji rezultat koji smo ostvarili je da smo ostavili trag u ličnosti svih naših članova i sačuvali tradiciju promovisanja humanosti i pravih vrednosti Bushido kodeksa.
  Pod kišobranom tradicije, istrajnosti i jubileja, organizujemo i jedanaesto međunarodno Nippon Top Ten takmičenje kao i Nippon festival.

  Velika nam je čast da vas pozovemo na međunarodno karate takmičenje Nippon Top Ten i Nippon Festival, koji će se održati 15. decembra 2012.g  u SC Radnički, ul. Vojvode Šupljikca 31. Takmičenje i festival će svečano otvoriti njegova ekselencija, ambasador Japana, gospodin Toshio Tsunozaki. Organizatori takmičenja i festivala su karate klub Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture i tradicije Kizuna.

  Nippon Top Ten se tradicionalno organizuje u čast rođenja japanskog cara, a ove godine smo događaj proširili i sa Nippon Festom, promocijom japanske kulture kroz izložbu i radionice.

  Udruženje Kizuna je spremilo pet Budo radionica sve vreme trajanja takmičenja (kaligrafija, origami, small tea, zen bašta i kanđi manikir) kao i izložbu fotografija starih japanskih manastira i dvoraca! Biće prikazana i izložba fotografija svih prethodnih manifestacija koje je karate klub Nippon organizovao. Takodje će biti postavljena i likovna radionica na temu: Japan moja večna inspiracija, kojom završavamo međunarodni konkurs literarnih i likovnih radova za treću knjigu Nipon raste sa vama, kao i godišnju akciju NIPPON ZA NIPPON, započetu decembra 2011.god.

  Cilj celokupnog događaja je usmeren na popularisanje karate veštine i sporta među decom i omladinom, osobama sa invaliditetom i posebnim potrebama, uključenje dece sa Kosova u društvene i sportske događaje u Srbiji,  kao i promociju i odslikavanje opštih društvenih vrednosti koja su i osnovna načela Bušido kodeksa starih samuraja. Za jubilej Kluba koji slavimo ove godine, izabrali smo temu TRADICIJA!

  U 12h predviđeno je svečano otvaranje intoniranjem himne Srbije i Japana, govor ambasadora Japana, g-dina Tsunozakija, kao i prigodan program tokom koga će Deda Mraz deliti poklone i paketiće za sve učesnike i najbolje takmičare na turniru.

  Prijava i propozicije takmičenja se nalaze ovde.

 • Sportska Bajka

  Manifestacija u ZOO vrtu

  Sportska Bajka

  Deco i roditelji, pozivamo vas na najlepšu dečiju XV jubilarnu SPORTSKU BAJKU u Beo Zoo vrtu, 30. septembra od 11h do 16h. Ako ne znate kako da provedete vikend, a i ako znate, KK Nippon vas poziva na nezaboravno druženje !!! Ovo je jedinstvena prilika da se upoznate i probate 30 različitih sportova, takmičite se, crtate, vajate, svirate, pevate, glumite, naučite sve o Japanu, ….

  Dođite na veliku pijacu sporta, kreativnih i BUDO radionica!!! Uz to budite humani, jer ulaznica u Zoo vrt se toga dana ne plaća, ona se pravi iz srca, kao poklon paketić za naše specijalne goste decu bez roditelja, decu sa posebnim potrebama i decu sa Kosova!

  00_bigProgram SPORTSKE BAJKE:

  • 11.00h – 12.30h– Revija sportova – Svečano otvaranje: koncert, etno karate i uručenje paketića
  • 12.30h – 16h – Sportska takmičenja za decu predškolskog uzrasta i decu sa posebnim potrebama: na centralnom delu (mali hipodrom) – atletika, streličarstvo, sportski poligoni, stoni tenis, mačevanje, karate i džudo- Sportske radionice – na 30 frekventnih mesta u Zoo vrtu: košarka, odbojka, fudbal, džudo, ritmička gimnastika, atletika, ples, ju jutsa, kendo, iaido, ronjenje, veslanje, tekvondo, streličarstvo, stoni tenis, snow board, ragbi, biciklizam, karling, mačevanje, karate, aikido, tenis, rukomet, rvanje, šah, irski ples, ekstremni sportovi (freeclimbing, skateboard)-Kreativne i Edukativne radionice: likovna, muzička, pozorišna i Budo radionice – čajna ceremonija, origami, kaligrafija, japanska kuhinja
  • 15h -15.30h– Karneval sporta (šetnja )

   


  MAPA SPORTSKE BAJKE 2012.

  mapa_sportske_bajke_2012

  Kako je izledala SPORTSKA BAJKA 2011. god. možete pogledati ovde