PONOVO RADI BUDO PARK!

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da su Udruženje za promociju japanske kulture KIZUNA I karate klub NIPPON dobili jedinstvenu priliku da opet na Adi Ciganliji u prirodnom okruženju izgrade i organizuju BUDO PARK kao jedinstveno mesto gde se susrece japanska kultura, tradicija, obicaji i veštine.

Predviđeno je da se letnje programske aktivnosti u Budo parku sprovedu od 15. juna do 31. avgusta 2013. godine zajedno sa vikendima septembra. Raspored rada svih radionica ce biti objavljen na sajtu i facebook stranici Udruženja Kizuna i KK Nippon, za svaki mesec posebno. U slučaju kiše, Budo park neće raditi.

Kroz implementaciju borilackih veština i sporta, kulturnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti usmerenih na široku populaciju korisnika razlicitog uzrasta, predviđeno je da se održi veliki broj Budo I sportskih radionica u skladu sa ciljem, a to je upoznavanje i približavanje borilackih veština deci i omladini i upoznavanje svih zainteresovanih sa japanskom kulturom I tradicijom . Pored održavanja treninga kulturnih I kreativnih radionica, u Budo parku je moguce organizovati i niz raznih dešavanja kao što su: takmicenja, predavanja, radionice, animacije za decu, video projekcije, seminari, performansi.

Budo radionice: Origami, Kaligraja, Ceremonija ispijanja caja, Japanski jezik, Manga, Kultura Japana, Suši, Uređenje vrta, Ikebana, Bonsai, Yukata, Japanska moda Harauku, Zen radionica, Japanski ples, Kana manikir, Japansko pozorište I književnost, Japanski filmovi, Arhitektura Japana, Pravljenje video igrica.

Sportske radionice: Karate, Džudo, Aikido, Iaido, Kendo, Ju jutsu, Ninjucu, Nun chake, Kobudo, Joga, Tai chi, Kung fu, Tea kwon do, Brazilski jiu jutsu, Kapuera, Macevanje.

Manifestacije: Jun- Tajne istocnjacke kuhinje (spremanje I prezentacija japanske i istocnjacke hrane na otvorenom uz mogucnost degustacije, Jul –Tourou Nagashi (puštanje papirnatih lampiona niz reku u znak pomena na nastradale povodom katastrofalnih događaja u Japanu 2011.god, Avgust – Senbazuru Hiljadu Ždralova (pravljenje I izložba 1000 papirnatih ždralova kao simbol mira u svetu, a povodom tragedije u Nagasakiju I Hirošimi ), Septembar- Matsuri no mitshi (letnji festival)

Obzirom na pogodnosti koje Budo park pruža velika je zainteresovanost klubova i razlicitih borilackih veština i sportova za korišcenje Budo parka.

Tribine I predavanja: Etika I moral Bushido kodeksa, Književnost Japana, Tradicionalna I moderna arhitektura Japana, Mitologija Japana

S obzirom da je Ada Ciganlija najposecenije mesto u gradu tokom leta gde dnevno prođe oko 80.000 ljudi
(vikendom još više), smatramo da bi organizacija predavanja, radionica I treninga razlicitih klubova, saveza
I udruženja, kao I prikazivanje zanimljivih promocija klubova tokom leta omasovila borilacke veštine I
ukljucilo decu I omladinu u kreativno I osmišljeno sprovođenje vremena.

Pokrovitelji projekta BUDO PARKA su Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za mlade i gradski sekretarijat
za omladinu i sport.

Kljucne reci: Druženje – Ucenje – Zabava – Sport – Kreativnost – Zen!

Molimo sve zainteresovane klubove, udruženja, saveze, institucije i pojedince, da ukoliko imate pitanja,
predloge ili želite da rezervišete termine za svoje aktivnosti, kontaktirate organizatore:
Tel – 011/3981 759 – 060/3981 –759 – 060- 303 7809 – 060 0328 746